Maahanmuuttajan Asumispassi

Asumispassi Viittakivi

Ruoanlaittoa, pyykinpesua, veden käyttöä, siivousta, patterien säätöä, ikkunoiden avaamista, roskien käsittelyä. Itsestäänselviä taitojako?Ei ole.

Asumispassi -valmennuksessa maahanmuuttaja oppii perusvalmiuksia, tietoja ja taitoja, miten kerrostalossa asutaan, miten kodin ylläpitoa ja päivittäisiä toimintoja hoidetaan, miten asutaan turvallisesti, asuntoa säästävästi, vastuullisesti ja energiataloudellisesti. Koulutus opettaa ”ei niin toivottavien” tapojen tilalle uusia ja kestäviä toimintamalleja.

Asumispassi -valmennus opastaa myös sujuvaan, naapurit ja asumisyhteisön huomioivaan asumiseen. Tämä ennaltaehkäisee taloyhtiön ja naapurustojen välille syntyviä erimielisyyksiä ja ennakkoluuloja.

Koulutuksen tavoitteena on itsenäisen ja hyvän asumisen onnistuminen myös Suomessa. Koulutus vahvistaa maahanmuuttajan kotoutumista ja arjen hallintaa, sekä sopeutumista asumisyhteisöön.

Koulutuksesta hyötyvät maahanmuuttajan, asunnon omistajan ja naapurien lisäksi myös kunnat.  Kotoutuminen edistyy ja esimerkiksi asuntojen vääränlaisen käytön aiheuttamat korjaustarpeet vähentyvät.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Liisa Ojala
Kehittämispäällikkö
puh. 050 438 5510
etunimi.sukunimi (at) setlementti.fi