Polkuja yhteisöön -hanke

Kotiutumisen polkujen mahdollistaja

Viittakivi aloitti Euroopan sosiaalirahaston (ESR) rahoitteisen Polkuja yhteisöön -kehittämishankkeen heinäkuussa 2016. Hanke (ajalle 1.7.2016 – 31.12.2017) on Viittakivi Oy:n hallinnoima ja sen toiminta keskittyy Etelä-Savon kuntiin.

Hankkeen tavoitteena on kokeilla uudenlaisia toimintatapoja ja yhteistyömuotoja oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden kotiutumisen sujuvoittamiseksi. Hankkeessa paneudutaan erityisesti oleskeluluvan saaneiden työ- ja koulutuspolkujen löytämiseen sekä hyvän asumisen edistämiseen. Hankkeessa rakennetaan toimivia käytäntöjä vastaanottokeskusten, kuntien ja muiden paikallisten sidosryhmien välille, jotta oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden siirtyminen vastaanottokeskuksista kuntiin ja edelleen työelämään sujuisi nopeammin ja ilman väliinputoamisen vaaraa.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Viittakivi Oy:n Savonlinnan vastaanottokeskuksen sekä Punaisen Ristin Mikkelin ja Pieksämäen vastaanottokeskusten kanssa. Hankkeen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä alueen kuntien, TE-palveluiden, yritysten ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Hankkeen esite suomeksi ja englanniksi

Hankkeen uutiskirjeet

Uutiskirje 1/2016Uutiskirje 1/2017

Hankkeen koulutukset

Koulutuspäivä 3.10.2017 Savonlinnassa

Yhteystiedot

Heräsikö ajatuksia tai kehittämisehdotuksia? Kaipaatko lisää tietoa? Ota meihin yhteyttä!

Evangelia Antzaka

Projektipäällikkö
etunimi.sukunimi (at) setlementti.fi
050 442 1110

Mervi Sirviö

Projektisuunnittelija
etunimi.sukunimi (at) setlementti.fi
050 467 1600

Tytti Wasenius

Asumisohjaaja
etunimi.sukunimi (at) setlementti.fi
050 442 9600

Vipuvoimaa EU:lta
EU-lippu
ELY-logo